31 marca 2014

Ako sa zbaviť bolesti chrbta pomocou SM systému

Stabilizačný a mobilizačný systém známy pod názvom SM systém postupne 30 rokov vyvíjal český expert na pohybový aparát a chrbticu MUDr. Richard Smíšek.

Základom SM systému je súbor 11 cvikov. Tie pomáhajú zmierniť a dokonca odstrániť chronické bolesti chrbta v bedrovej, hrudnej a krčnej oblasti, stabilizovať vyskočenú platničku (hernia disku) a dokonca upraviť vykrivenie chrbtice (skolióziu ).


TIP: Ako si zmiernite bolesť chrbta sa dozviete v e-knihe zdarma „5 návykov ako sa zbaviť bolesti chrbta. TU kliknúť a stiahnuť knihu

SM systém je vhodný len pre Vás, ktorí máte úprimný záujem odstrániť príčiny Vašich bolestí chrbtice spôsobených jednostranným zaťažovaním Vášho chrbta, sedavým zamestnaním a stresom vo vašom rodinnom i pracovnom živote.

Aký je princíp SM systému?


Princípom tejto metódy je natiahnutie skrátených svalov chrbta, posilnenie ochabnutého svalstva a odstránenie svalovej nerovnováhy. 

Uvedená metóda jednoducho vyžaduje Vašu akciu, ktorá spočíva minimálne vo vykonaní 11-ich povinných cvikov, ktoré vám zaberú len 10 minút Vášho života denne (reklama v TV trvá dlhšie ako SM cvičenie).

Cvičiť môžete kdekoľvek (doma, v parku, v práci ....) a stačí Vám k tomu jediná pomôcka a to naťahovacie (eleastické) lano, ktoré si môžete kúpiť v ktoromkoľvek obchode.

Cvičenie je prakticky bez námahy a preto je určené pre akúkoľvek vekovú skupinu od 5-ich do 100 rokov. Cvičiť môžu športovci i nešportovci. 

SM systém je vhodný pre Vás, ktorí máte chronické bolesti chrbta, vysunutú platničku,krivú chrbticu ale aj pre Vás, ktorí máte záujem predchádzať problémom poruch kĺbov a klenby na chodidlách.


Využitie SM systému?



SM systém je využiteľný a účinný i ako kondičný tréning na zlepšenie výkonu športovcov a na prevenciu pred degeneráciou chrbtice a veľkých kĺbov pri športe.


SM systém môžete začať cvičiť okamžite. Na začiatok bude pre Vás lepšie, ak sa prihlásite do kurzu, kde Vás skúsení cvičitelia presne naučia ako dokonalo zvládnuť 11-ásť základných cvikov.

Vy milí členovia "klubu bolesti chrbta", čo nemáte vo Vašom okolí možnosť navštíviť uvedené kurzy, sa môžete zapojiť do rôznych online kurzov, zakúpiť knihu i DVD a cvičiť v pohodlí Vášho domova. A nezabudnite na elastické lano :).


Dobrá rada na záver. 


Pri každom SM cvičení na chronické bolesti chrbtice je účinnejšie cvičiť pravidelne denne 5 minút ako napríklad 3-krát do týždňa po 30 minút. Toto Vám potvrdia najlepší experti na pohybový aparát a chrbticu.


Dôležité je v cvičení vytrvať. Keďže každý z Vás máte iný organizmus i účinky cvičenie sa môžu dostaviť v rôznom čase. Niekto cíti zlepšenie už po mesiaci a niekto napríklad až po roku.

Dokonca niekomu nemusí vyhovovať uvedené cvičenie. Našťastie existuje obrovské množstvo rôznych účinných terapií a možností, z ktorých si môžete vybrať. Dôležité je, že sa pri cvičení cítite príjemne a veríte danej metóde. 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára