13 mája 2013

Ako sa zbaviť bolesti chrbtice bez vedľajších účinkov liekov a operácie.

Celý systém vášho chrbta sa opotrebuje len vtedy, keď s ním zaobchádzate neprirodzene. Zaujímavé je, že opotrebovania na chrbtici (napr. zrasty, vyskočené platničky, zúžené medzistavcové otvory) nebolia poprípade bolia len v niektorých prípadoch. Otázka znie? Tak prečo bolí chrbát? 









Bolesti chrbtice sú ukryté vo vašej hlave


Tajomstvo bolesti chrbtice (hlavne chronickej bolesti) je ukryté vo vašej hlave. Záleží na vašich pocitoch. Ako vzniká dlhodobá bolesť chrbta? Jednoducho. Turistika vašich negatívnych pocitov zanecháva vyšliapané cestičky bolesti vo vašom mozgu. 

Ten pod vplyvom zlých pocitov vydáva cez miechu a nervové vlákna vaším svalom chrbta príkaz aby sa napli. Ak sú negatívne pocity dlhodobé (dlhodobo vás vytáča šéf, rodina, deti, nedosahujete svoje sny, ciele...) tak dochádza k trvalej kontrakcii predovšetkým hlbokých svalov chrbta. A to bolí! Dlhodobé auuuu!


Existuje východisko


Našťastie existuje pre vás východisko, ako zo života vypudiť starosti a strach. Ako? Jednoducho sa naučíte pomocou pozitívnych emócií uvoľniť a posilniť chrbát. Verte mi je to účinnejšie na bolesti chrbtice ako skalpel a tabletky, ktorých vedľajšie účinky nechcem ani komentovať.

Pri dlhodobom strese alebo emocionálnom vypätí (strach zo šéfa, z práce, zlá rodinná situácia) sa vaše chrbtové svaly reflexne podvedome napínajú a vy začínate pociťovať nepríjemné bolesti v chrbte (pichá to v hrudi, pod lopatkou, ťahá to na krku, tuhne a seká to).

Dobrá správa pre vás znie, že uvedené podvedomé reflexy môžete zmeniť na vedomé pomocou mentálneho tréningu, ktorý vaše telo vytrénuje tak, aby aj v nepríjemných situáciách zostalo uvoľnené.

Existuje mnoho mentálnych terapií ako sú biofeedback, terapia konania, autogénny tréning, braining chrbta alebo hypnóza (autohypnóza).

Prajem vám dlhodobé príjemné pocity zo zdravej chrbtice.

Ak sa vám článok páči, dajte mu lajk a zdieľajte prostredníctvom tlačítok nižšie so svojimi priateľmi a známymi. Vaše páči sa mi a zdieľania možno pomôžu ostatným ľuďom zmierniť bolesti chrbtice. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára