15 mája 2011

Náplasť Kinesio-taping proti chronickým bolestiam chrbtice


Kinesio-Tape- elastickú náplasť-vynašiel pred 30 rokmi Japonec Kenzo Kaze. Kaze na prúžok čistej bavlny naniesol akryl.

Vytvoril tak náplasť, ktorá je tak pružná, elastická a pevná ako vaša pokožka.


Ako funguje náplasť a aké sú jej výhody?



Po kontakte náplasti Kinesio-Tape s pokožkou sa jej lepivosť aktivuje pomocou teploty vášho tela. 


Výhodou Kinesio-Tape je, že na rozdiel od iných druhov náplastí sa môžu jej elastické vlákna rozťahovať spolu s vašou pokožkou a tým zabraňujú hromadeniu krvi v cievach. 

Ak pohybujete časťou tela, na ktorej máte nalepenú náplasť, sleduje tento pohyb i štruktúra náplasti Kinesio-Tape a to potom pôsobí ako keby vám niekto robil trvalú masáž. 



Na aké problémy pohybového aparátu náplasť slúži?


Kinesio-Tape sa môže použiť proti bolestiam šliach a svalov, chrbtice, nestabilite kĺbov, tenisovom lakti, bolestiach a úrazov kĺbov, regulácii lymfatických systémov, syndróme karpálneho tunela a nesprávnemu držaniu tela.

Ak si nalepíte túto náplasť na váš boľavý chrbát, tak kožné a svalové receptory, prevádzajúce bolesť spôsobené kontrakciou svalu do miechy, čerpajú zároveň príjemné masážne podnety z náplasti. Príjemná masáž pomocou náplasti prekrýva vaše bolestivé podráždenia a tým bolesť vo vašej chrbtici slabne.


Prečo je kinesio-tape tak úžasný?


Náplasť Kinesio-Tape nemá žiadne vedľajšie účinky, nedráždi vašu pokožku a nespôsobuje vám alergie. Je vyskúšaná u veľkého množstva ľudí (pozitívne ohlasy) a používajú ju aj svetoví vrcholoví športovci (napr. slovenská futbalová reprezentácia).

Vzhľadom k jej vzducho- a vodopriepustnosti sa s ňou môžete i sprchovať a nosiť až 10 dní . Taktiež i cena týchto náplastí je znesiteľná. Napr. jeden kotúč náplasti stojí do 10 EUR.

Len samotné náplasti Kinesio-Tape nevyriešia príčiny vašich bolesti chrbtice a iných problémov. Preto je vhodné ich kombinovať s inými pre vás účinným terapiami v kombinácii s cvikmi na chrbticu, ktoré by ste mali konzultovať s odborníkom (ortopédom, fyzioterapeutom, osteopatom ...).

Ak vám tento článok aspoň trošku pomohol odporučte ho svojim priateľom alebo známym. Možno im pomôžete zmierniť ich bolesti chrbta. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára