05 januára 2016

Dajte dole kilečká a chrbtica vás bude za to milovať

Zdroj fotky Ako uloviť mamuta na www.citaj.to

Vedeli ste, že za nadváhu môže vyhynutie mamutov?  

V dobe, keď sa lovili mamuty by ste ľuďom zbytočne vysvetľovali, čo je to nadváha alebo obezita. 

Keďže mamuty už vymreli, ľudia si už nemajú kde vybiť energiu a stres. A to je kameň úrazu. Nevybitá energia a každodenný pracovný aj rodinný zhon nám priniesli novodobú civilizačnú príšerku OBEZITKU.



TIP: Ako si zmiernite bolesť chrbta sa dozviete v e-knihe zdarma „5 návykov ako sa zbaviť bolesti chrbta. TU kliknúť a stiahnuť knihu

Ako nadváha terorizuje vaše telo.

Nadváha a jej horšia forma obezita môžu spôsobovať rôzne ochorenia. Existuje väčšie riziko infarktov, mozgových príhod a iných ble ble ble chorôb. Viac kilečiek predstavuje väčšiu záťaž pre váš pohybový aparát. 

Oveľa viac su namáhané vaše svaly, kosti, väzy, šľachy i kĺby. Sú to ako otroci, ktorí stavajú pyramídy a ešte im naložíte ďalší náklad. Hádajte, kto si to potom najviac odnesie? Predsa váš chrbát resp. centrálny systém chrbtice.

Kilečka navyše rovná sa i väčší tlak na medzistavcové platničky. Chrbtica je vystavená enormnej záťaži počas ktorej svaly v okolí chrbta sú nerovnomerne zaťažované. 

Výsledkom je ich preťaženie a dochádza k poruche ich funkcie alebo aj štruktúr svalčekov, väzív a platničiek. Vzniká tzv. svalová nerovnováha, ktorá je predzvesťou kostrovej nerovnováhy. Kedy sa dostanú kĺbiky mimo svojich polôh. Auuúúú a to začína bolieť.


Ak si chcete uľaviť od bolesti chrbta, tak zhoďte svoje kilečká.


Ak si chcete uľaviť od bolesti chrbta, tak zhoďte kilečká. Poviete si, "to je ale „múdra rada“" hmmm. Ale vy chcete predsa vedieť ako sa to dá, čo najmenej bolestivo a bez väčšej námahy. Na rovinu vám poviem, že bez námahy to nefunguje.

Ale existuje pravidlo 70/30. Aké je to pravidlo? Keď sa chcete rozlúčiť s vašimi kilečkami, tak 70% úspechu je schované v pestrom jedálničku a 30% je pohyb. 

Dobrou správou je, že nemusíte byť vrcholoví športovci. Stačí vám len ten najzákladnejší a najdôležitejší pohyb a to je chôdza (najideálnejšie 30 až 60 minút denne po nerovnom teréne J).

Ako sa stravovať aby kilá šli dole a chrbát sa vám poďakoval?


Je to len o tom ako si nastaviť jedálniček. Dobré je poradiť sa so skutočným  odborníkom. Ale pozor drastické diéty môžu ešte viac poškodiť vaše zdravie. Princípom  je naučiť sa jesť zdravo.

Zdravá výzva!

Ako jesť zdravo je peknou výzvou. :) Najideálneší čas, kedy zhodiť aspoň nejaké kilečká je po celý rok. 

Páčil sa vám článok? Pomohol vám? Ak áno......vy už viete komu ho môžete darovať. :) Ďakujem :)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára