03 januára 2014

Pilates Medical proti bolesti chrbtice


PILATES MEDICAL patrí medzi liečebné terapie založené na systéme špeciálnych rehabilitačných cvičení zameraných na prevenciu a liečbu porúch pohybového aparátu. 

Pilates medical vyvinuli slovenskí rehabilitační odborníci MUDr. Július Kazimír a MUDr. Monika Klenková, ktorí skombinovali Pilatesove cviky, techniky dýchania, držania tela a stavu mysle s rehabilitačnou medicínou zameranou na analýzu pohybu a funkčné poruchy pohybovej sústavy ľudského tela.




Počas cvičenia pilates medical Vám radia vyškolení fyzioterapeuti alebo lekári (tzv. individuálny prístup). V priebehu vykonávania terapie sa nie len liečite, ale i vzdelávate, ako sa máte správať k svojmu telu. Cvičenie trvá približne hodinu.

Týmto cvičením u fyzioterapeuta to nekončí. Po ukončení terapie vedenej fyzioterapeutom proces uzdravenia Vášho pohybového aparátu ešte len začína. Dôležité pre Vás bude, vytvoriť si z uvedených cvičení pilates medical pravidelný denný návyk a Vaše problémy s bolesťou chrbtice budú minulosťou.

V pilates medical sa postupne naučíte riešiť problémy s Vašou chrbticou a pohybovým aparátom. Je to mimoriadne efektívna metóda, ale zároveň náročná na detaily a precítenie pohybu. Vaše telo postupne spevnie a získa novú stabilitu. Chrbtica sa napriami a nový typ dýchania zabezpečí viacej kyslíku v pľúcach. 


Aktivujú sa Vám hlboké brušné svaly i svaly chrbta, ktoré sa nedajú cvičiť bežnými technikami. Svaly končatín získajú štíhly profil. Zmení sa rozloženie podkožného tuku, klesá nadváha. Zmení sa Vaše držanie tela, chôdza a estetika pohybov. 


Na tento program pilates medical vaše telo reaguje takmer okamžite. Je určený pre všetky typy chybného držania tela, zakrivenia chrbtice, dlhodobé (chronické) bolesti chrbtice z nekonečného kancelárskeho sedenia alebo jednostranného zaťaženia (spánok, zlý postoj...), problémy s platničkami a opotrebované kĺby. 


Je to individuálne cvičenie, ktoré Vám odhaľuje všetky dôležité postupy ako cvičiť, ako funguje systém chrbta a pohybový systém. Dáva vám užitočné rady a aj spôsob, ako napr. správne sedieť a správať sa k svoje chrbtici pri bežných denných činnostiach. Výhodou pilates medical je, že je použiteľný pre všetky vekové kategórie.


Ak sa vám tento článok páči, tak ho odporučte svojim priateľom alebo známym. Možno im pomôžete zmierniť ich bolesti chrbta. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára