01 septembra 2017

Cvičenie Flowin pre redukciu bolesti chrbtice


Ak hľadáte zábavný a účinný spôsob ako presvedčiť váš chrbát aby poslúchal, tak si nechajte naordinovať zdravotnú verziu švédskeho cvičebného systému Flowin. 

Tento cvičebný systém, ktorý sa častejšie využíva i v cvičebnej rehabilitácii je dielkom švédskych vrcholových desaťbojárov, ktorí ho vyvinuli v roku 2003.

Prečo je Flowin vhodný pre liečebnú telovýchovu?

Pretože je založený na princípe šmýkania po povrchu podložky určitej drsnosti. Pri šmýkacom pohybe svaly vykonávajú brzdiaci pohyb, čím sú intenzívne prekrvené a v únosnej miere zaťažené.

Pri takomto šmýkacom pohybe bez doskokov sú vaše kĺby odľahčené, čo umožňuje vykonávať aj účinné rahabilitačné cviky vhodné na svalové zranenia alebo akútne zranenia kolien, členkov, chrbtice alebo ramien.


Aké sú účinky cvičenia Flowin?

Pri cvičení dochádza k aktivácii rôznych svalových skupín. Výsledkom je lepšia flexibilita, sila a dynamika svalov. Je možné vykonávať cviky v stoji, na bruchu, na chrbte alebo na boku.

Flowin je mimoriadne výhodný pre kontrolované zdravotné cvičenia. Vďaka nemu je možné vykonávať mobilizačné cvičenia a rovnako cvičenia zamerané na svalovú nerovnováhu.

Flowin je možné využiť ak máte funkčné problémy (svalová nerovnováha), štrukturálne poruchy v pohybovom aparáte (vysunuté platničky). Rovnako je vhodný pre úpravu zlého držania tela.


Z čoho pozostáva pomôcka Flowin?

Flowin sa skladá z pevnej dosky, ktorú si môžete pozrieť na ukážkovom videu dole a z podložiek pod ruky, kolená a chodidlá.


Videoukážka cvičenia na Flowin pre mobilizáciu chrbtice






Ďalšie zdravotné civky i na Flowine nárdete na tomto linku Zdarma: Zdravotné cviky. A pomôcku Flowin získate na tomto linku: Pomôcka cvičenie Flowin.

Záverom o Flowine

Cvičenie Flowin je jedinečné cvičenie s okamžitým účinkom pre váš chrbát ale i celý pohybový aparát. Je to cvičenie, ktoré je možné prispôsobiť rôznym problémom s pohybovým aparátom. Ak ho raz vyskúšate, tak sa doň zamilujete na celý život. 

Prajem vám skvelý zážitok z úľavy od bolesti chrbtice vďaka Flowin.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára