07 mája 2017

Dva cviky proti bolesti chrbta medzi lopatkami - videá

Bolesť medzi lopatkami sa v dnešnej dobe možno vyskytuje častejšie ako chrípka. 

Nevynecháva žiadnu vekovú kategóriu. Možno najviac trpíte vy čo máte sedavé zamestnanie, často šoférujete alebo pracujete pri páse.


Preto je dôležité dať uvedené svalové skupiny najprv do rovnováhy. Čiže skrátené prsné svaly naťahovať a oslabené medzilopatkové svaly posilniť.

TIP: Ako môžete upokojiť bolesť chrbta loptičkovej rehabilitačnej technike ZISTITE TU >>>

V praxi to nie je nič zložité. Stačí ak si v pracovných prestávkach urobíte tieta dva cviky, ktoré vám uľavia od bolesti chrbta medzi lopatkami.

Cviky si môžete zacvičiť podľa nasledujúcich videí:



1. cvik - strečing prsných svalov



Kľaknite si a položte obe ruky na fitloptu. Rolujte na fitlopte podľa videa smerom dopredu. Vo vystretej pozícii vydrže 2 sekundy a potom sa vráťte do východiskovej pozície. Opakujte 10-krát. Tento cvik vykonajte minimálne 3-krát denne.





2. cvik - posilnenie medzilopatkových svalov


Cvik vykonávajte pomaly. Dajte ruky v päsť a vystrite palec. Začnite päste vytáčať smerom dozadu. Zopakujte 10-krát. Stačí vykonávať niekoľkokrát denne.





Záver


Tieto cviky môžete vykonávať aj niekoľkokrát denne. Zaberú vám asi 4 minúty z dňa. Ak ich budte vykonávať pravidelne, tak už v priebehu jedného týždňa môžete pocítiť úľavu. Prajem vám príjemné cvičenie :)


TIP:  Ako si uvolníte napätie v šiji, medzi lopatkami, krížoch a aj v celom tele nájdete v eknihe Loptičková rehabilitačná technika UŽ LEN 1 KLIK KU KNIHE >>>

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára