17 novembra 2014

Ako uvoľniť krčnú chrbticu pri počítači

Počet ľudí, ktorí trpia bolesťami krčnej chrbtice stále narastá. Štatistiky výskumov a prieskumov sú už niekoľko rokov alarmujúce. Najväčším problémom je nedostatočný pohyb a dlhodobé vysedávanie za počítačom.


Prečo je dlhodobé sedenie za PC zlé pre váš chrbát?


Denné zízanie do Facebooku alebo Googlu znamená veľkú záťaž pre svaly na vašom krku a to je začiatok vašich problémov s krčnou chrbticou.


TIP: Ako si zmiernite bolesť chrbta sa dozviete v e-knihe zdarma „5 návykov ako sa zbaviť bolesti chrbta. TU kliknúť a stiahnuť knihu

Dlhodobým sedením dochádza k skracovaniu svalov šije a postupnému tvrdnutiu svalstva v okolí krčnej chrbtice. Svaly prichádzajú o svoju pružnosť a pohyblivosť. Sú nedostatočne prekrvené a tým pádom strácajú svoju pôvodnú funkciu - udržať vašu hlavu v správnej polohe.

Výsledkom sú bolesti krčnej chrbtice resp. bolesť jednostranne zaťažovaných svalov krku.

Aké je riešene aby vás chrbát nebolel?

Niektorí z vás máte menšie bolesti krčnej chrbtice na prahu znesiteľnosti. Ale mnohí prežívate nepríjemné bolesti, ktoré ktoré sa už nedajú dlhodobo znášať.

Prvotným riešením sú tabletky proti bolesti. krčnej chrbtice. No tie neriešia príčiny bolesti, ak máte naďalej nesprávne návyky a ste dlhodobo bez pohybu.

Najefektívnejším riešením proti bolesti chrbta je jednoznačne pohyb. Samozrejme ak máte väčšie problémy, tak najideálnejším riešením ako sa zbaviť príčiny bolesti sú špeciálne cviky zamerané na efektívne uvoľnenie a precvičenie svalstva krčnej chrbtice.

Pre večných sedákov za PC mám prvotné riešenie na krčnú chrbticu. Tu je potrebné urobiť prvý krok. Prvým krokom pre vás bude nasledujúce cvičenie uvedené na dolnom obrázku. Vďaka tomuto cviku si ponaťahujete krčné svalstvo a tým zabránite, aby sa bolesti zahniezdili na vašom krku.


Dokonalý cvik na precvičenie krčnej chrbtice, ak dlho sedíte za PC.


Takže choďte do akcie. Čítajte text na obrázku minimálne trikrát denne a zbavte sa bolesti krčnej chrbtice. Želám príjemné cvičenie. :)



Ak vám tento článok aspoň trošku pomohol odporučte ho svojim priateľom alebo známym. Možno im pomôžete zmierniť ich bolesti chrbta. Želám vám skoré uzdravenie Miro.