08 januára 2014

Ako uzdraviť chronický chrbát

Otázku ako uzdraviť chronický chrbát si vo svete kladie 80% populácie. Pravdepodobne malému percentu členov klubu CHRONICKÝ CHRBÁT sa podarí zbaviť dlhodobých problémov.

Otázka znie: Prečo je taký veľký počet ľudí vo svojom uzdravovaní tak neúspešných? Pretože nedodržali hlavné zásady pre uzdravenie chrbta, bez ktorých je prakticky nemožné dosiahnuť bezbolestný chrbát.


TIP: Viac o tom, ako premôcť nepríjemné bolesti chrbta sa dozviete v úžasnej knihe Mechanika chrbta od špecialistu na pohybový aparát MUDr. Stuarta McGilla. TU kliknite a získajte knihu



Hlavné zásady pre odstránenie chronických bolestí chrbta


1. Rozhodnite sa a vyberte si pre Vás vhodnú terapiu, metódu z ktorej máte dobrý pocit (napr. Medical Pilates, Škola chrbtice, SM systém, Inverzná terapia, Tai-či, Kinesio Taping, McKensie cviky ...je ich neuveriteľné množstvo)



2. Nalaďte sa a zapáľte sa pre danú terapiu s presvedčením, že Vám pomôže (každodenné naladenie sa)

3. Vytvorte si denný návyk vykonávania vybranej metódy (trvá minimálne 30 dní)

4. Začnite zľahka a postupne zvyšujte intenzitu pohybu alebo cvikov (každé tri dni pridať 10%)

5. Uvedomte si, že pri chronických problémoch je to celoživotný proces a pohyb by mal byť súčasť vášho životného štýlu

6. Striedajte záťaž s oddychom (všetkého veľa škodí a mala by byť nejaká rovnováha)

7. Vyvarujte sa stresu, čo najviac ako je to možné (doprajte si denne aspoň hodinku čas pre seba a pre svoje koníčky) 

8. Denne si snažte vizualizovať, že máte zdravý chrbát a pokúste sa vcítiť do tých pocitov do čias, keď Vás chrbát nebolel a predstavte si, aké to bolo príjemné

9. Dodržujte všetky uvedené zásady vyvážene. 

Odstránenie chronických bolestí chrbta je dlhodobou záležitosťou. Každý človek to má individuálne. Závisí to hlavne od vášho psychického stavu, pohybových návykov, postoja k životu a prijatia rozhodnutia zásadnej zmeny vo vašom živote. 

Stačí vynechať alebo zanedbať jednu z uvedených zásad a ste opäť na začiatku. Prajem vám veľa úspechov a vytrvalosti na ceste za uzdravením vášho chronického chrbta.

Ak vám tento článok aspoň trošku pomohol odporučte ho svojim priateľom alebo známym. Možno im pomôžete zmierniť ich bolesti chrbta. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára