04 marca 2012

Liečba ochorení pohybového systému homeopatiou


Počas života sa mnohí z nás stretli s nejakým druhom ochorenia pohybového systému. Často ho mylne považujeme za “akceptovateľný” nežiaduci účinok nášho života. 

Ochorenia pohybového systému nás však oslabujú a zasahujú aj do iných oblastí.

Nepretržitá, chronická bolesť, obmedzenia, slabosť a stres vo výraznej miere znižujú kvalitu nášho života, a ovplyvňujú nás tiež aj na duševnej úrovni. 

Keď klasická medicína nepomáha a stretávame sa pri nej s množstvom nežiaducich účinkov, začíname sa hľadať bezpečnejšie možnosti liečby. 

Homeopatia je bezpečná, účinná a holistická metóda s rýchlymi a trvalými výsledkami.





Na čom je založená homeopatická liečba


Homeopatická liečba je založená na individuálnom predpise. Vychádza z rozsiahleho odoberania prípadu, počas ktorého homeopat “preskúma” vaše zdravie ako aj zdravie vašej rodiny (rodinná anamnéza). 

Okrem toho sa vás homeopat bude pýtať, čo máte a nemáte radi, ako aj na modality spojené s vašimi ťažkosťami (teplota, spánok, sny, atď.) Požiada vás o ďalšie (kontrolné) vyšetrenie, aby si overil účinnosť liečby, a v prípade potreby navrhol jej zmenu.


Účinky homeopatie


V akútnych prípadoch účinkuje homeopatia extrémne rýchlo. V chronických prípadoch to môže trvať dlhšie. Nastolenie životnej pohody sa deje krok za krokom veľmi jemným spôsobom. 

Pacienti s ochoreniami pohybového systému musia často užívať lieky klasickej medicíny. Túto liečbu nemožno zmeniť alebo prerušiť bez konzultácie so skúseným terapeutom. 

Homeopatická liečba môže prebiehať súčasne bez rizika nežiaducich účinkov alebo farmakologických interakcií.

Homeopatia môže pomôcť pri liečbe: artritídy, fibromyalgii, syndróme karpálneho tunela, ischiasu, bolesti chrbta, zápalu, problémov s väzivami, svalmi, šľachami, chrupavkami a kosťami a poranení a traume.


Výhody použitia homeopatie


BEZ NEŽIADÚCICH ÚČINKOV - procesom prípravy, nazývaným dynamizácia, sa odstráni všetka toxicita z každej látky. Daná látka je potom bezpečná pre deti, tehotné ženy aj počas menopauzy. Odporúča sa však liečba pod dohľadom kvalifikovaného homeopata.

JEMNÁ - homeopatická liečba je jemný proces, výsledky však môžu byť silné a dlhotrvajúce.

HOLISTICKÁ - zameriava sa na celú osobnosť, berie do úvahy človeka ako celok. Častokrát jeden liek alebo séria jednotlivých liekov vyrieši všetky vaše ťažkosti.

FINANČNE NENÁROČNÁ - homeopatické lieky sú finančne až prekvapivo menej náročné ako alopatické lieky.

PREVENTÍVNA - posilňovaním imunitného systému a celkového zdravia homeopatia zvyšuje odolnosť pacienta voči ochoreniam a infekciám.

NIE JE TESTOVANÁ NA ZVIERATÁCH - ľudia reagujú na lieky odlišne ako zvieratá. Všetky homeopatické lieky sú testované na zdravých ľuďoch. Symptómy, ktoré látka vyvoláva u zdravých ľudí sú presne tie, ktoré je možné liečiť u chorých ľudí trpiacich týmito symptómami.

PRÍJEMNÁ NA CHUŤ - homeopatické lieky sa podávajú ako malé, príjemne chutiace guličky priamo do úst alebo v tekutej forme. Pre deti sú dostupné vo forme granúl, práškov alebo kvapiek.

ZAHŔŇAJÚCA PACIENTA AKO CELOK - homeopat sa bude pýtať množstvo otázok ohľadom príznakov, ktoré vás trápia, ako reagujú na podmienky, ako aj všeobecne na vaše zdravie a životný štýl.

NEOCENITEĽNÁ PRVÁ POMOC - homeopatické lieky možno bezpečne použiť doma alebo mimo domov na liečbu jednoduchých problémov, akými sú napríklad modriny, malé popáleniny, vyvrtnutie, uhryznutia hmyzom a žalúdočné problémy.

Oveľa vážnejšie alebo chronické potiaže by mal liečiť kvalifikovaný odborník.

MEDICÍNA BUDÚCNOSTI - s viac ako tromi tisíckami homeopatických liekov a novými neustále objavovanými liekmi je homeopatia “umením na vzostupe”. 

Na rozdiel od alopatickej medicíny, ktorá každý rok stiahne z trhu niekoľko liekov z dôvodu ich “novoobjavených” nežiaducich účinkov, homeopatia stále používa tie isté lieky, ktoré sa používali pred 200 rokmi spolu s novými liekmi, aby sa rozšíril rozsah ich pôsobenia. 

Vedci až teraz prichádzajú na nové prelomové objavy v kvantovej fyzike, ktoré nám pomôžu k hlbšiemu pochopeniu homeopatie.

Ak sa vám článok páči, dajte mu lajk a zdieľajte prostredníctvom tlačítok nižšie so svojimi priateľmi a známymi. Vaše páči sa mi a zdieľania možno pomôžu ostatným ľuďom zmierniť bolesti chrbtice.