26 novembra 2010

Deformácie chrbtice príčina mnohých chorôb - 2.časť

V prvej časti som napísal o príčinách chorôb vznikajúcich deformáciou krčnej chrbtice. V tomto článku uvádzam choroby, ktoré môžu vznikať deformáciou stavcov hrudnej chrbtice.




Hrudná chrbtica (celkom 12 stavcov)


1. Hrudný stavec 



Má vplyv na paže (ruky), zápästia, pažerák, priedušnicu. Jeho deformácia môže zapríčiniť astmu, kašeľ a ťažké dýchanie.

TIP: Aké sú prejavy deformácie krčnej chrbtice si môžete prečítať v článku Deformácie chrbtice príčina mnohých chorôb - 1.časť


2. Hrudný stavec 



Má vplyv na srdcový sval, srdcové chlopne a kardio-vaskulárny systém. Jeho deformácia môže zapríčiniť srdcové problémy a bolesti v hrudnej oblasti.


3. Hrudný stavec 



Má vplyv na pľúca, priedušky, hrudník, prsia a pohrudnicu. Jeho deformácia môže spôsobiť zápal priedušiek, zápal pľúc, zápal pohrudnice, hemostázu, hiperémiu a chrípku.


4. Hrudný stavec 



Má vplyv na žlčník a žlčovod. Jeho deformácia môže spsôsobiť choroby pečene, žlčníkové problémy, žltačku a herpes-zoster.


5. Hrudný stavec 



Má vplyv na pečeň. Jeho deformácia môže spôsobiť choroby pečene, horúčky, nízky tlak, chudokrvnosť a poruchy cirkulácie.


6. Hrudný stavec 



Má vplyv na žalúdok. Jeho deformácia môže spôsobiť bolesti žalúdka a pálenie záhy.


7. Hrudný stavec 



Má vplyv na pankreas a dvanástorník. Pri jeho deformácii môže vzniknúť cukrovka, vredy a žalúdočný katar.



8. Hrudný stavec 



Má vplyv na slezinu a bránicu. Jeho deformácia môže spôsobiť čkanie a oslabenie imunity organizmu.



9. Hrudný stavec 



Jeho deformácia môže vyvolať alergiu a ekzémy.


10. Hrudný stavec 



Má vplyv na oblíčky. Jeho deformácia môže spôsobiť obličkové choroby, chronickú únavu, zápal obličiek a zápal obličkovej panvičky.


11. Hrudný stavec 



Má vplyv na obličky a močové cesty. Jeho deformácia môže spôsobiť dermatitídu, ekzémy a pľuzgiere.


12. Hrudný stavec 



Má vplyv na tenké črevo, ženské resp. mužské pohlavné orgány a lymfatické uzliny. Jeho defromácia môže spôsobiť reumu, plynatosť a neplodnosť.

Ak sa vám článok páči, tak mu dajte zmysel tak, že si zachováte zdravú chrbticu.



tip-ako-zredukovat-bolest-chrbtice-bez-namahy

25 novembra 2010

Deformácie chrbtice príčina mnohých chorôb - 1.časť

Choroby, ktoré môžu vzniknúť deformáciou konkrétneho stavca krčnej chrbtice. Uvedené poznatky sú základom pre zisťovanie diagnóz vyplývajúcich z bolesti chrbtice.






Krčná chrbtica (celkovo 7 stavcov)

1. Krčný stavec 


Má vplyv cez miechu na dodávku krvi do hlavy, kožu, lícne kosti, mozog, zadné a stredné ucho a nervový systém. Jeho deformácia môže zapríčiniť bolesti hlavy, migrény, nespavosť, zvýšený tlak, psychické choroby, nervové zrútenie, stratu pamäte, chronickú únavu a závrate.


2. Krčný stavec 


Má vplyv cez miechu na oči, očné nervy, akustické nervy, lícne pohyby, jazk a čelo. Jeho deformácia môže zapríčiniť alergie, očné choroby, bolesti uší, mdloby, zápaly úsnych a nosných dutín a infekčné ochorenia kože.


3. Krčný stavec 


Má vplyv na tvár, lícne kosti, zuby, ušný lalok a trojklanný nerv. Jeho deformácia môže spôsobiť migrénu, zápal nervu, problémy s pleťou a ekzémy.






4. Krčný stavec


Má vplyv na hrdlo, nos, zuby, ústa a hltanovú trubicu. Jeho deformácia môže zapríčiniť sennú nádchu, zápal priedušnice, zhoršenie sluchu a zápal žliaz.


5. Krčný stavec


Má vplyv na hlasivky, žľazy v oblasti hrdla a hrtan. Jeho deformácia môže zapríčiniť angínu, chrapot a zápal hrdla.


6. Krčný stavec


Má vplyv na svaly okolo krku, ramená a krčné mandle. Jeho deformácia môže zapríčiniť tuhosť svalov okolo krku, bolesti brucha, bolesti krčných mandlí a záchvaty kašľa.


7. Krčný stavec


Má vplyv na štítnu žľazu, paže a lakte. Jeho deformácia môže zapríčiniť choroby štítnej žľazy, chlad a zápal dutín.



Záver



Záverom možno zhrnúť, že deformácia krčnej chrbtice spôsobuje problémy predovšetkým v oblasti krku a hlavy a má negatívny vplyv i na fungovanie hore uvedených orgánov hlavy.


Ako si šikovne ochránite svoju krčnú chrbticu?

To sa naučíte vďaka jedinečnej knihe Mechanika chrbtice.

Knihu napísal špecialista na biomechaniku chrbtice a pohybový aparát Dr. Stuart McGill, ktorý do nej zhrnul viac ako 30 ročné skúsenosti ako sa zbaviť bolesti chrbtice bez pomoci lekára.


Knihu za super cenu získate na tomto linku: Mechanika chrbtice. Prajem príjemné čítanie.

Ak vám tento článok aspoň trošku pomohol odporučte ho svojim priateľom alebo známym. Možno im pomôžete zmierniť ich bolesti chrbta.