09 decembra 2010

Deformácie chrbtice príčina mnohých chorôb - 3. časť

V predchádzajúcich dvoch článkoch som písal o chorobách zapríčinených deformáciou krčnej a hrudnej chrbtice. V poslednej tretej časti uvádzam choroby, ktoré môžu vzniknúť deformáciou krížovej chrbtice resp. deformáciou kostrče. 





Drieková chrbtica (5 stavcov)


1. Driekovy stavec


Má vplyv na hrubé črevo a bedrá. Jeho deformáciou môžu vznikať koliky, úplavica a hnačka


2. Driekovy stavec


Má vplyvv na slepé črevo, brušnú stenu a stehenné svaly. Jeho deformácia môže spôsobiť zápal slepého čreva, kontrakcie, acidózu a zápal žíl.



3. Driekovy stavec


Má vplyv na svaly v spodnej časti chrbta a bedrá. Jeho deformácia môže spôsobiť seknutie v krížoch, úsad a časté močenie.


4. Driekový stavec 


Má vplyv na genitálie, kolená a mechúr. Jeho deformácia môže spôsobiť problémy s mechúrom, potrat, nočné pomočovanie, poruchy dosiahnutia vrcholu, problémy s kolenami.


5. Driekový stavec 


Má vplyv na dolné končatiny, chodilá a členky. Jeho deformáciou môžu vznikať poruchy cirkulácie v nohách, opuchy členkov, ploché nohy, únava nôh a kŕče do nôh.


Krížová kosť a kostrč


Majú vplyv na bedrá a zadok. Jeho deformácia má vplyv na rozmiestenie bedier, krivosť chrbtice a konečník. Ich deformáciou môžu vznikať hemeroidy a svrbenie. 



Ak sa vám článok páči, dajte mu lajk a zdieľajte prostredníctvom tlačítok nižšie so svojimi priateľmi a známymi. Vaše páči sa mi a zdieľania možno pomôžu ostatným ľuďom zmierniť bolesti chrbtice.


fyzioterapeuticke-cvicenie-proti-bolesti-chrbtice


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára