25 novembra 2010

Deformácie chrbtice príčina mnohých chorôb - 1.časť

Choroby, ktoré môžu vzniknúť deformáciou konkrétneho stavca krčnej chrbtice. Uvedené poznatky sú základom pre zisťovanie diagnóz vyplývajúcich z bolesti chrbtice.






Krčná chrbtica (celkovo 7 stavcov)

1. Krčný stavec 


Má vplyv cez miechu na dodávku krvi do hlavy, kožu, lícne kosti, mozog, zadné a stredné ucho a nervový systém. Jeho deformácia môže zapríčiniť bolesti hlavy, migrény, nespavosť, zvýšený tlak, psychické choroby, nervové zrútenie, stratu pamäte, chronickú únavu a závrate.


2. Krčný stavec 


Má vplyv cez miechu na oči, očné nervy, akustické nervy, lícne pohyby, jazk a čelo. Jeho deformácia môže zapríčiniť alergie, očné choroby, bolesti uší, mdloby, zápaly úsnych a nosných dutín a infekčné ochorenia kože.


3. Krčný stavec 


Má vplyv na tvár, lícne kosti, zuby, ušný lalok a trojklanný nerv. Jeho deformácia môže spôsobiť migrénu, zápal nervu, problémy s pleťou a ekzémy.






4. Krčný stavec


Má vplyv na hrdlo, nos, zuby, ústa a hltanovú trubicu. Jeho deformácia môže zapríčiniť sennú nádchu, zápal priedušnice, zhoršenie sluchu a zápal žliaz.


5. Krčný stavec


Má vplyv na hlasivky, žľazy v oblasti hrdla a hrtan. Jeho deformácia môže zapríčiniť angínu, chrapot a zápal hrdla.


6. Krčný stavec


Má vplyv na svaly okolo krku, ramená a krčné mandle. Jeho deformácia môže zapríčiniť tuhosť svalov okolo krku, bolesti brucha, bolesti krčných mandlí a záchvaty kašľa.


7. Krčný stavec


Má vplyv na štítnu žľazu, paže a lakte. Jeho deformácia môže zapríčiniť choroby štítnej žľazy, chlad a zápal dutín.



Záver



Záverom možno zhrnúť, že deformácia krčnej chrbtice spôsobuje problémy predovšetkým v oblasti krku a hlavy a má negatívny vplyv i na fungovanie hore uvedených orgánov hlavy.


Ako si šikovne ochránite svoju krčnú chrbticu?

To sa naučíte vďaka jedinečnej knihe Mechanika chrbtice.

Knihu napísal špecialista na biomechaniku chrbtice a pohybový aparát Dr. Stuart McGill, ktorý do nej zhrnul viac ako 30 ročné skúsenosti ako sa zbaviť bolesti chrbtice bez pomoci lekára.


Knihu za super cenu získate na tomto linku: Mechanika chrbtice. Prajem príjemné čítanie.

Ak vám tento článok aspoň trošku pomohol odporučte ho svojim priateľom alebo známym. Možno im pomôžete zmierniť ich bolesti chrbta. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára